به گزارش مشرق، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در مصاحبهای روز شنبه بیان کرد، روسیه شاهد هیچ گونه شانسی برای تمدید توافق مربوط به صادرات غلات از بنادر اوکراین نیست.
سخنگوی کرملین در مصاحبه با رسانه روسی «ایزوستیا» که بخش هایی از آن را در کانال خود در پیام رسان تلگرام منتشر کرد گفت: «به سختی میتوان تصمیم نهایی درباره این توافق را پیشبینی کرد اما میتوانم با ارزیابی وضعیت موجود بگویم که این توافق شانسی برای تمدید ندارد.»
روز شنبه هیاتی آفریقایی متشکل از رهبران آفریقای جنوبی، سنگال، مصر، زامبیا، اوگاندا، جمهوری کنگو و جزایر کومور به دیدار ولادیمیر پوتین در کاخ «کنستانتینوفسکی» در شهر سن پترزبورگ رفتند.
رئیس جمهور روسیه در این دیدار با اشاره به موضوع اوکراین و توافق غلات، گفت که توسعه روابط با آفریقا، برای روسیه در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: «مشکلات در اوکراین پس از کودتای خونبار نامشروع سال 2014 که مورد حمایت غرب بود، بوجود آمد.»
پوتین گفت: مقامات کنونی در کییف ما را فریب داده و عدم پایبندی خود به توافقات مینسک را اعلام کردند و این حق روسیه است که اراضی که از اوکراین بازپس گرفته را برسمیت بشناسد.
پوتین همچنین تاکید کرد که بحران در بازار جهانی غذا در نتیجه بحران در اوکراین نبوده و ذخایر غلات اوکراین کمکی به حل بحران جهانی غذا نخواهد کرد.
روسیه ماه گذشته میلادی با تمدید دو ماهه توافق غلات دریای سیاه موافقت کرد اما هشدار داد، در صورتی که بر سر رفع موانع برای صادرات کود و غلات روسیه توافقی حاصل نشود این ابتکار عمل متوقف خواهد شد.
ماه ژوئیه گذشته سازمان ملل و ترکیه میانجی منعقد شدن ابتکار عمل غلات دریای سیاه بین مسکو و کییف شدند.
روز جمعه نیز چند مقام ارشد روس گفتند امکان تمدید توافق غلات دریای سیاه تحت شرایط فعلی وجود ندارد اما مسکو در تلاش است جلوی دچار شدن کشورهای فقیرتر به کمبود مواد غذایی به هنگام پایان یافتن اجرای این توافق را بگیرد.
«والنتینا ماتوینکو»، رئیس مجلس علیای پارلمان روسیه به خبرگزاری «اینترفاکس» گفت: «من معتقدم تحت شرایط فعلی به روزرسانی کردن این توافق غیرممکن است. همچنین معتقدم تمدید آن نیز غیرممکن است چون صبر ما و تمایلمان برای اجرای آن به پایان رسیده است.»
«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه توافق غلات دریای سیاه را ناکارآمد و تمدید آن را بعید دانست.